zondag 20 juni
22°C
0 km

Design Museum Gent krijgt na 30 jaar nieuwe vleugel

De plannen om het Design Museum Gent uit te breiden, zijn defintief klaar. Binnenkort wordt de omgevingsvergunning ingediend en ten vroegste volgende zomer kan er gestart worden met de bouw van de nieuwe vleugel.

De discussies en de bijhorende plannen om het Gentse Designmuseum uit te breiden gaan al 30 jaar mee, maar binnenkort kan er dan toch gestart worden met de bouw van de nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw komt aan de Drabstraat, vlakbij de Gras - en Korenlei. Het gaat om een torenvormig gebouw. De nieuwe vleugel moet de symbolische brug worden tussen de drie bestaande gebouwen van het Design Museum Gent.

15 miljoen euro
Een ambitieus project waarin de stad Gent zo'n 15 miljoen euro investeert. "Na anderhalf jaar hard doorwerken, zitten we nu in de fase van de omgevingsvergunning" zegt schepen van Stadsontwikkeling Sami Souguir (Open Vld). "Als alles meezit, kunnen we volgend jaar in deze periode de eerste steen leggen. De opening is gepland in de zomer van 2024." Tijdens de werken zal het Design Museum gesloten zijn voor het publiek.