woensdag 27 september
24°C
114 km

Digitale primeur voor AZ Alma

Een digitale primeur voor het AZ Alma in Eeklo. Op een aantal diensten in het ziekenhuis werken ze vanaf vandaag met een digitaal informatiebord. Daarop staan de namen en foto's van het ziekenhuispersoneel dat op dat moment op de dienst aan het werk is. Het moet ervoor zorgen dat de bezoeker en de patiënten nog vlotter geholpen kunnen worden.

Wie een familielid komt bezoeken wordt soms van het kastje naar de muur gestuurd. Dankzij het nieuwe informatiebord weten ze vanaf nu meteen bij welke verpleegkundige ze moeten zijn om een correct antwoord te krijgen. "Als je aan de foute verpleegkundige vraagt, dan is het een beetje als aan de telefoon, je wordt verschillende keren doorgeschakeld en iedereen wordt daar ambetant van", zegt Marleen Van De Woestyne, hoofdverpleegkundige zorgeenheid 24 AZ Alma. "Met dit bord kunnen we dat nu voorkomen. De bezoeker ziet meteen wie verantwoordelijk is, met foto erbij."

Uitbreiding naar hele ziekenhuis
Het AZ Alma zorgt hiermee voor een digitale primeur, want het is het eerste ziekenhuis dat met zo'n digitaal informatiebord werkt. Voorlopig alleen nog maar op een aantal diensten, maar dat zal binnen een paar weken uitgebreid worden naar het volledige AZ Alma.