vrijdag 1 december
0°C
73 km

Discussie over verkeersopstelling aan schoolpoort in Mariakerke

De eerste schooldag na de paasvakantie bracht voor de Wijze Eik in Mariakerke een nieuwe verkeersituatie aan de schoolpoort. Met het oog op een veiliger omgeving zijn in de Eeklostraat paaltjes geplaatst zodat er van de 20 parkeerplaatsen nog 6 overblijven. De Eeklostraat rechtdoor inrijden lukt ook niet meer, auto's moeten rond het pleintje langs de Wolvengracht rijden. Zo wordt de volledige toegang tot de school autovrij. Voorstanders zijn  tevreden met de ingreep. Anderen zien parkeerplaatsen verdwijnen en het verkeer toenemen in hun straat. 

Discussie aan de Wijze Eik in Mariakerke. En er is maar één onderwerp:  de nieuwe verkeersituatie. Die moet de schoolomgeving veiliger maken, zo wordt de Eeklostraat nu onderbroken en moet het gemotoriseerd verkeer rondrijden via de wolvengracht. De school en enkele ouders zijn tevreden, omwonenden zijn dat niet.

Marc Meyvaert – buurtbewoner: "Wanneer we de situatie hier zien, dan passeert er heel wat volk door de Wolvengracht wat we vroeger niet hadden. Mensen denken dus wanneer ze hier komen dat ze door de Eeklostraat niet meer kunnen, die rijden gewoon door de Wolvengracht. Er staat wel op 30km/u maar ik moet er geen tekening bij maken dat hoe hier gevlogen wordt.

Tom Declercq - buurtbewoner en schoolouder: "Ik vind het eigenlijk wel beter omdat want vroeger was het hier een compleet geharrewar van auto’s die manoeuvreerden en wel vak te snel reden in de buurt. Wij wonen hier in de buurt en hebben 3kindjes die hier op school zitten en wij waren eigenlijk te bang om te komen met de fiets omdat het zodanig onveilig was. Wat jammer is want we wonen hier op 800m vandaan. Zelfs te voet hebben we nog altijd een onveilig gevoel. Ik denk met de ingreep nu die wat meer gefocust op fietser en die toch wel een rem vormt voor het autoverkeer. We hebben vandaag meteen al een veiliger gevoel"

De nieuwe verkeersituatie aan de Wijze Eik is een proefopstelling, al weet niemand, noch bij de school noch bij de buren, tot wanneer die proefperiode loopt. De tegenstanders zijn dan ook een petitie gestart. Van de voorstanders is mag de proefopstelling definitief worden.