dinsdag 9 augustus
27°C
34 km

Documentaire over Nieuw Gent: "Willen laten zien hoe het echt is"

Nieuw Gent, de kans is groot dat het een Gentse wijk is waar je niet echt komt, maar wel een duidelijk beeld over hebt. En wellicht is dat beeld negatief. Daar willen enkele filmmakers en bewoners wat aan doen. Ze maakten een documentaire over de andere kant van Nieuw Gent, het mooie verhaal, met een positieve insteek.

"Snapde" is een populair stopwoord uit de wijk Nieuw Gent, dat terwijl veel mensen de wijk net niet snappen, vonden enkele filmmakers. Daarom maakte The Redhorse Collective samen met de Stad Gent de documentaire "Nieuw Gent. Snapde?", om de andere kant van Nieuw Gent te tonen.

Familie
Azeddine is geboren en getogen in Nieuw Gent, en zou het leven daar voor geen haar willen missen. Maar de negatieve perceptie vindt hij jammer, en net daarom wilde hij graag meewerken aan de documentaire. "Nieuw Gent is de max. Gewoon puur omdat, ook al ben je geen familie, iedereen ziet elkaar als familie. Er is een hechte band zeg maar."

De film wordt binnenkort nog enkele keren vertoond, onder andere in De Koer en de Kopergietery. Alle info vind je via stad.gent/nieuwgentsnapde