maandag 2 oktober
22°C
40 km

Doe de spreukenwandeling in het Meetjesland

Wandelen is gezond. Voor je fysieke gezondheid en ook voor je mentaal welzijn. Daarom heeft de eerstelijnszorg Meetjesland een spreukenwandeling uitgewerkt. Op strategische plaatsen zoals een gemeentehuis of een dokterskabinet,  staan spreuken op de ramen geschilderd die bij het lezen de wandelaar een goed gevoel geven.  Nog tot 10 oktober kan je de wandeling maken in Assenede, Lievegem, Maldegem, Eeklo, Sint-Laureins en Zelzate.

"Volg je hart want dat klopt", of  "als iedereen hetzelfde denkt, denkt niemand". Dergelijke  spreuken kan je momenteel aantreffen op de ramen van een apotheek of dokterspraktijk in het Meetjesland. Ze maken deel uit van een spreukenwandeling in het Meetjesland en moeten volgens de eerstelijnszone Meetjesland een manier om je veerkracht te versterken.

Griet De Paepe - eerstelijnszone oost-en west Meetjesland: "Veerkracht kan je versterken door op een andere manier naar problemen te kijken of naar moeilijkheden. Maar ook door te wandelen gezond te eten, af te spreken met vrienden en dan zijn verschillende vliegen in één klap".

De spreukenwandeling kan je in het Meetjesland doen tot 10 oktober. Deelnemende gemeenten zijn Assenede, Lievegem, Maldegem, Eeklo, Sint-Laureins en Zelzate. En in sommige gemeenten kan je ook nog een prijs winnen.