donderdag 8 december
3°C
36 km

Dorpskern Bottelare wordt vernieuwd

De dorpskern van Bottelare, een deelgemeente van Merelbeke, wordt de komende jaren grondig vernieuwd. Merelbeke heeft daarvoor een masterplan goedgekeurd. En opvallend, de inwoners van Bottelare kregen veel inspraak over wat voor voor hen de ideale dorpskern zou zijn. 

"Het centrum van Bottelare moet veiliger worden, vooral dan voor fietsers en voetgangers". Dat was zowat de belangrijkste vereiste volgens de inwoners van de Merelbeekse deelgemeente. Dat de dorpskern van Bottelare grondig zou vernieuwd worden lag al langer vast. Maar de coronapandemie schoof de plannen op de lange baan.

Nu is het masterplan voor de dorpskernvernieuwing van Bottelare goedgekeurd, en daar hebben de inwoners van de gemeente een grote inspraak in gehad, dankzij een intensief participatietraject. 

Heraanleg dorpsplein
De heraanleg van het dorpsplein van Bottelare zal een van de eerste werken zijn die vanaf volgend jaar zullen uitgevoerd worden. Daar hangt ook een nieuwe mobiliteitsplan aan vast. Dat plan moet het centrum van Bottelare veiliger maken voor alle verkeer. Zo wordt zwaar vrachtverkeer uit de dorpskern geweerd en wordt er meer ruimte vrijgemaakt voor de aanleg van fietsstraten.

Niet alle onderdelen van de dorpskernvernieuwing zullen al meteen uitgevoerd worden, het masterplan zal ook na 2025, bij de aanstelling van de volgende legislatuur als handleiding kunnen gebruikt worden.