donderdag 7 december
5°C
0 km

Dramatische fietsuitstap voor wielertoeristen uit Merelbeke

Langs de Grenadierslaan in Eke zijn vanmorgen twee wielertoeristen om het leven gekomen. Een personenwagen die van de N60 kwam sloeg de straat in en kon de fietsers niet meer ontwijken. Een derde fietser kon de aanrijding vermijden, maar zag het ongeval met zijn vrienden gebeuren. De lage zon lag mogelijk aan de oorzaak van het ongeval. De twee slachtoffers uit Merelbeke waren 68 en 59 jaar. 

Wat een leuke verjaardagsrit moest worden voor één van de drie wielertoeristen is vanmorgen omgeslagen in een nachtmerrie. Toen de drie vrienden afdaalden van de Grenadiersbrug was er een fatale aanrijding. Een vrouw draaide rond 20 over 9 de Grenadierslaan op en kwam daar in botsing met twee van de drie fietsers. De derde man kon de auto net ontwijken. De balans was bijzonder zwaar. Een man van 68 en zijn collega van 59 uit Merelbeke overleefden de klap niet. Volgens de eerste vaststellingen zou de bestuurster de controle over het stuur verloren zijn. Mogelijk werd ze verrast door de laagstaande zon. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Geen zwart verkeerspunt

Zowel de burgemeester van Nazareth als zijn collega van Merelbeke kwamen terplaatse. Volgens de burgemeester van Nazareth is de Grendadierslaan geen zwart verkeerspunt. Maar de burgemeester wil wel bekijken of er toch aanpassingen moeten gebeuren. Want de plaats van het ongeval is een trekpleister voor fietsers.