woensdag 21 februari
10°C
103 km

Drongenaar fietst naar Litouwen ten voordele van kinderkankerziekenhuis

Drongenaar Remi De Mey is vanmorgen begonnen aan een fietstocht van 1600 kilometer. Hij fietst van Gent naar Vilnius om geld in te zamelen voor een plaatselijk kinderkankerziekenhuis. 

Startplaats vanmorgen was het GO! Atheneum Voskenslaan, de school waar Remi vandaag afstudeerde. Hij werd er uitgewuifd door zijn klasgenoten, leerkrachten, vrienden en familie. Vandaag vertrekt Remi De Mey voor een fietstocht van ongeveer 1600 kilometer naar de Litouwse hoofdstad Vilnius. Remi is niet van plan een rustdag te nemen. Als hij elke dag 180 kilometer aflegt, moet hij de tocht op 9 dagen kunnen afleggen. 

Jongeren aanzetten tot sporten
Met zijn fietsavontuur wil Remi geld inzamelen ten voordele van een kinderkankerziekenhuis in Litouwen, het geboorteland van zijn vriendin. Zij zal Remi gedurende de hele reis ondersteunen vanuit de volgwagen. Naast het goede doel, wil Remi jongeren ook aanzetten om te sporten. "Vele jongeren zijn wegens corona gestopt met hun hobby/sport of kunnen gewoonweg hun hobby niet uitoefenen", zegt Remi De Mey. "Ik probeer dus positieve energie te verspreiden om hun te laten sporten. Dit is in mijn vriendenkring al zeker en vast gelukt. Sinds dit project zijn er redelijk wat vrienden die nu meer gaan lopen, gaan zwemmen en zelfs mee gaan fietsen met me."