woensdag 18 mei
26°C
0 km

Edelare heeft vanaf dit weekend een demobos

In Edelare bij Oudenaarde is afgelopen weekend een demobos geopend. Wie plannen heeft om zelf een bos aan te leggen kan daar gaan kijken hoe ie dat het best aanpakt. Zo vind je er verschillende soorten inheemse bomen en leer je hoe je die best aanplant en verzorgt. En je komt er alles te weten over vergunningen en subsidies voor boseigenaars. 

Het demobos is aangelegd door de Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender, omdat ze merken dat niet alleen boseigenaars met vragen zitten maar ook heel wat mensen actief willen bijdragen tot het ver-groenen van de planeet.  

Hans Scheirlinck – coördinator Bosgroep: "Mensen beseffen wel dat het 5 voor 12 is voor de natuur en het klimaat. Het is terug een heel extreem voorjaar, heel droog , heel warm. We voelen het wel aan den lijve dat er iets aan het veranderen is en mensen willen hun steentje bijdragen. Hebben dikwijls nog een stuk grond liggen of gaan zelf actief opzoek naar een stuk grond om een bos aan te planten"

Wie een stuk grond heeft of er eentje wil aankopen om er een bos van te maken, kan bij de bosgroep terecht voor verder advies.