dinsdag 26 september
23°C
2 km

Eeklo boos om antivax-brief

Burgemeester Luc Vandevelde is niet te spreken over de brief die enkele Eeklonaars in de bus hebben gekregen. Daarin staat dat het coronavaccin een bedreiging vormt. “Valse informatie”, zegt de burgemeester, “de politie voert een onderzoek naar de afzender.”

In het oostelijke deel van Eeklo hebben enkele inwoners een brief in de bus gekregen met daarin heel wat valse informatie. Het coronavirus wordt vergeleken met een biowapen en je laat je beter niet vaccineren. “Zo maakt de brief je bijvoorbeeld wijs dat je lichaam zal veranderen, en dat je DNA zal aangepast worden”, waarschuwt burgemeester Luc Vandevelde (SMS).

August niet onder de indruk
Eén van de Eeklonaars die de brief ontving, is August Claeys. “Ik wist niet wat ik las”, zegt August. Hij had meteen door dat het om valse informatie ging en is nog altijd van plan om zich te laten vaccineren.

Religieus motief
De politie is een onderzoek gestart en probeert de afzender te achterhalen. Vermoed wordt dat er een religieuze groep achter de brief zit, omdat er allerlei Bijbelse verwijzingen in de tekst staan. “Een piste die onderzocht wordt”, zegt de burgemeester.