Eeklo eert zijn kunstenaars

De stad Eeklo wil niet dat haar overleden kunstenaars vergeten worden en pakt daarom uit met openluchttentoonstellingen op de Markt.

De eerste kunstenaar die geëerd wordt, is Patrick Ysebaert. Een culturele duizendpoot die Eeklo tot ver buiten de stadsgrenzen op de kaart zette. Later volgen ook nog hommages aan Luc Verstraete en Romain Coemelck.

Patrick Ysebaert overleed in 2010, maar zijn kunstwerken en zijn betekenis voor de stad Eeklo mogen nooit vergeten worden. Vandaar deze openluchttentoonstelling, in het centrum van de stad, voor iedereen die het wil zien. Met z'n kunstwerken en z'n theaterproducties drukte Ysebaert zijn stempel op het Eeklose cultuurleven, maar ook ver daarbuiten, in Sicilië, was hij een bemind kunstenaar. Alles tentoonstellen is onmogelijk, maar van z'n belangrijkste werken hangt een reproductie op de markt.

De openluchttentoonstelling kan je telkens van vrijdag tot woensdag bezoeken, nog tot 14 september. Later krijgen ook andere Eeklose kunstenaars, zoals Luc Verstraete en Romain Coemelck, een passend eerbetoon.