woensdag 31 mei
23°C
49 km

Eeklo investeert in extra AED-toestellen

De stad Eeklo heeft 8 nieuwe AED-toestellen aangekocht. Zo'n defibrillator dient een elektrische schok toe aan het hart, als iemand bijvoorbeeld een hartstilstand zou krijgen. 

Eeklo had al 6 AED-toestellen, maar die waren verouderd. Zij werden allemaal vernieuwd en er komen er nog twee extra bij, vertelt schepen van Gezondheid Koen Loete (CD&V).

"Omdat we goede resultaten hebben gehad met een toestel, dachten we om uit te breiden. Hier in Balgerhoeke is nu één, net als in het centrum van de stad, in de Visstraat. En ook Farys, met wie we op sportvlak samenwerken heeft er op het Sportpark en aan het voetbalstadion eentje geplaatst."

"Registreer alle toestellen"
Een AED-toestel zorgt voor betere overlevingskansen en kan hersenschade voorkomen. De stad Eeklo investeerde daarom 12.000 euro in de nieuwe toestellen. Het stadsbestuur doet ook een oproep aan bedrijven, verenigingen en scholen die over een AED-toestel beschikken om dat online te registeren via de website van de stad. Zo kan er een lijst opgemaakt worden met alle toestellen.