zaterdag 2 maart
10°C
10 km

Eeklo koopt oude AD Delhaize

De stad Eeklo heeft het gebouw van de vroegere `kleine Delhaize` in de Stationsstraat aangekocht voor 2.1 miljoen euro. Het pand stond sinds begin dit jaar leeg. Volgens het lokaal bestuur in Eeklo is de aankoop een strategische zet. Want op de site ligt ook een parking, met plek voor 40 wagens. Die moet de parkeerdruk in het stadscentrum verminderen, zeker nu je op de markt van Eeklo niet meer mag parkeren. Een studie moet nu uitwijzen welke invulling het gebouw zal krijgen. Een nieuwe supermarkt behoort tot de mogelijkheden.

Begin dit jaar sloot de `kleine delhaize` in de Stationsstraat in Eeklo definitief de deuren. Het pand ligt pal in het Eeklose stadscentrum en stond sindsdien te verkommeren. Maar nu is er dus weer een toekomst voor deze site. De stad kocht het gebouw zelf aan voor 2.1 miljoen euro. Veel geld, maar de aankoop is elke cent waard, zegt schepen van Stadsontwikkeling Danny Plaetinck. In eerste instantie omdat er op de site van de kleine delhaize ook een parking aanwezig is voor een 40-tal wagens. Die moet het parkeervrij maken van de Markt enigszins compenseren.

Danny Plaetinck (N_VA), schepen van Stadsontwikkeling Eeklo: "De parkeerplaatsen die verloren gaan op de Markt we gaan dat niet onder de mat vegen, maar we vinden dat we dat een beetje moeten compenseren met een soort van Pocket parkings. We gaan zo eentje doen in de Kaaistraat die is nu in voorbereidende werken, en  met deze aankoop hebben we de mogelijkheid om 40 tot 45 wagens te kunnen parkeren. Dat kan dus eigenlijk al vrij onmiddelijk, in het voorjaar zullen we die al in gebruik kunnen nemen".

 

Met de aankoop van de kleine delhaize door het stadsbestuur komt het hele stadsvernieuwingsproject van Eeklo opnieuw een stapje dichterbij. Eerder deze maand kocht Eeklo ook de site van de Paterskerk en het achterliggende klooster aan voor 3.7 miljoen euro. Volgend jaar start de heraanleg van de Markt. Dat Eeklo nu ook dit leegstaande pand in het hart van de stad aankoopt is dan ook een strategische zet, zegt Plaetinck.