donderdag 28 september
19°C
2 km

Eeklonaar zwemt straks in iets frisser water

De stad Eeklo heeft een taskforce energie opgericht om de energiefacturen van de stad te beperken. Het stadsbestuur voert een aantal concrete maatregelen in om energie te besparen. Zo zal onder meer de watertemperatuur In het Verbauwenbad een beetje verlaagd worden en zal de openbare verlichting tijdens de nachturen gedeeltelijk verminderd worden.

De fonteinen staan uit aan het stadhuis van Eeklo en dat is ook zo aan het Jeneverhuis. Het is maar een van de verschillende besparingsmaatregelen die het stadsbestuur vanaf deze week invoert. De stad Eeklo wil de stijgende energiekosten niet doorrekenen naar de inwoners en grijpt daarom in. Zo moet ook het stadpersoneel energiezuiniger werken. De verwarming in de stadsgebouwen gaat naar 19 graden en ook kantoorverlichting wordt in de mate van het mogelijke beperkt.

Luc Vandevelde (SMS), burgemeester Eeklo : '" s Morgens wordt er gevraagd om maximum 15 minuten te ventileren om de verse lucht binnen te halen en niet de hele dag de deur of het raam en de verwarming vol aam te zetten. Dat is echt niet de bedoeling. We gaan ook proberen om het wagenpark te beperken. Wanneer het niet nodig is om met twee of meer wagens naar een werf op opdracht te rijden, zullen we proberen om die wagens meer te clusteren, zodat mensen meerijden in 1 wagen in plaats van meerdere wagens uit te sturen".

Verlichting doven 

Eeklo dooft ook de verlichting van de monumenten en beslist morgen, in samenspraak met Fluvius, welke openbare verlichting kan gedoofd worden. Daarnaast wordt er ook bespaard in het Verbauwenbad. Het water zal iets frisser zijn, en ook voor het peuterbad is er een oplossing.

Pascal Schelstraete directeur Sport Eeklo: "Het water dat nu aanwezig is, heeft een grote oppervlakte om te verdampen en ook om af te koelen natuurlijk. In de buffer, dat is een gesloten bad of gesloten tank, zal het water de temperatuur behouden".