donderdag 15 april
9°C
32 km

Eeklose ergotherapeuten willen via crowdfunding duofiets kopen

Voor onze reeks over de projecten van het Streekfonds Oost-Vlaanderen trekken we vandaag naar het Psychiatrisch Verzorgingstehuis Sint-Jan in Eeklo. Daar willen de ergotherapeuten de leefwereld van mensen met een langdurige psychische kwetsbaarheid verruimen. Een duofiets zou hen een stuk vooruit kunnen helpen.

Om de bewoners fit te houden, gaan de ergotherapeuten vaak wandelen op het domein van het Psychiatrisch Verzorgingstehuis Sint-Jan. Aangezien dat vrij beperkt is, huurden ze deze zomer een duofiets en trokken met de bewoners door de stad. "Nu konden we straatjes inslaan waar we anders nooit komen" vertelt ergotherapeute Sarah Van de Meulebroecke, "De bewoners vertelden ons ook hoe Eeklo vroeger was. Gebouwen die er vroeger stonden en nu niet meer. Voor beide partijen een verrijking."

5800 euro via crowdfunding

Maar met een kostprijs van 10.800 euro is zo'n elektrische duofiets niet goedkoop. De ergothreapeuten moeten zo'n 5800 euro vinden via crowdfunding, het Streekfonds Oost-Vlaanderen legt de rest bij. Met T-shirts en bijhorende zelfgemaakte oorbellen hopen ze hun crowdfundingcampagne wat kracht bij te zetten.