Eeklose schepen Bob D'haeseleer stapt over naar Vooruit

De Eeklose schepen van Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Omgeving en Energie  Bob D'haeseleer maakt de overstap naar Vooruit Eeklo. D'haeseleer werkte nog onder de fractie van Groen, maar had reeds eerder zijn partijkaart van Groen ingeleverd. 

De Eeklose voorzitter van Vooruit, Eddy Coene, is bijzonder opgetogen met de overstap: "Wij zijn zeer blij dat we onze rangen kunnen versterken met Bob D’Haeseleer. Wij delen zijn visie op Eeklo ten volle". De schepen zelf heeft aan burgemeester Luc Vandevelde toegezegd dat hij loyaal het bestuursakkoord zal blijven volgen.

Nieuwe impulsen

D'haeseleer wil zijn nieuwe partij in Eeklo een duw in de rug geven:  “Als progressieve beweging die met open vizier op een andere, eigentijdse manier aan politiek doet, sluit Vooruit helemaal aan bij mijn aanpak als schepen. Het is mijn ambitie om Vooruit Eeklo uit te bouwen tot de spil van de progressieve politiek en om van Eeklo de beste stad te maken waar iedereen een goed en gelukkig leven kan leiden. ” Ook Oost-Vlaams kamerlid Joris Vandenbroucke is blij met de keuze van D'haeseleer: "Als schepen heeft hij bewezen dat hij iedereen kan betrekken bij een ambitieus Klimaat- en Energiebeleid. Hij heeft Eeklo mee op de kaart gezet als voorbeeld voor burgerparticipatie. Bob is een politicus van de 21ste eeuw die de stilstand wil doorbreken en samenwerkt met iedereen die vooruit wil. Dat is ook waar onze beweging voor staat.”