zaterdag 15 juni
18°C
3 km

Eerste 85-plussers gevaccineerd in Flanders Expo

In Flanders Expo in Gent worden vandaag de eerste 85-plussers gevaccineerd. Het is de eerste stap in de vaccinatiecampagne voor de brede bevolking. 

Vandaag, morgen en donderdag worden normaal gezien 4.800 AstraZeneca-vaccins toegediend. Naast de 85-plussers, mogen ook risicopatiënten ouder dan 55 om hun eerste spuitje komen. De Stad Gent heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om het vaccinatiecentrum zo toegankelijk mogelijk te maken. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor minder mobiele personen en indien nodig staan er rolstoelen en vrijwilligers klaar om te helpen.

Thuisvaccinaties vanaf middel april

Voor mensen die geen eigen vervoer hebben, zijn er alternatieven, zoals Mobar of erkend vrijwilligers- en rolstoelvervoer. Mensen die zich echt niet kunnen of mogen verplaatsen naar Flanders Expo, kunnen thuis gevaccineerd worden. Die vaccinaties starten wel ten vroegste midden april.

50 annulaties

Door de berichtgeving rond het AstraZeneca-vaccin merken ze in het vaccinatiecentrum dat er toch wat afzeggingen zijn. Vanmorgen waren er 50 annulaties. Het callcenter krijgt ook veel vragen over het vaccin.