Eerste manschappen BZ Vlaamse Ardennen weer thuis

De manschappen van de brandweerzone Vlaamse Ardennen zijn opnieuw thuis. De afgelopen dagen zijn meer dan 30 brandweermannen gaan helpen op plaatsen die zwaar getroffen zijn door de overstromingen. 

De manschappen van de brandweerzone Vlaamse Ardennen hebben vooral kelders en woningen leeggepompt en bijgesprongen waar ze konden. Lang moest de korpsleiding niet zoeken naar vrijwilligers. Er was een groot aanbod geïnteresseerden. Voor velen was het de eerste keer dat ze dit zagen. Vrijwillig brandweerman Remi Roels: ""Dat was voor mij de eerste keer dat ik zo'n taferelen te zien gekregen heb. Het water stond er toch wel een tweetal meter hoog in in de woningen en gebouwen. Dat zijn toch zaken die we niet dagelijks meemaken, ook niet bij de brandweer. De schade is toch wel enorm" 

Paraat indien nodig 

Momenteel zijn er geen manschappen uit de Vlmaamse Ardennen meer terplaatse. Maar ze klaar als er een nieuwe orproep komt zegt Luitenant Jonathan Jouret: " Wij hebben gisteren vernomen dat de lokale hulpvraag verminderd was waardoor onze inzet op dat moment is afgelopen. Wij vangen hier en daar wel signalen op dat mogelijks de hulpvraag er opnieuw zal komen en wij hebben proactief al een lijst aangelegd van manschappen en middelen die we binnen een zeer korte tijdspanne kunnen inzetten"