maandag 2 oktober
25°C
10 km

Eerste spadesteek nieuwe brug over Watersportbaan

In Gent is de eerste spadesteek gegeven van de nieuwe fiets - en voetgangersbrug over de Watersportbaan. De brug kreeg meteen ook al een naam, de Annie Vande Wielebrug, vernoemd naar de Gentse zeilster die als eerste vrouw de wereld rond zeilde. De nieuwe fiets - en voetgangersbrug over de Watersportbaan is een belangrijke schakel op de fietssnelweg richting het Sint-Pietersstation. De brug moet er tegen het voorjaar van volgend jaar liggen.

Het uitzicht op de Watersportbaan in Gent zal er vanaf volgend jaar helemaal anders gaan uitzien. Want halfweg de Watersportbaan, zal er vanaf het voorjaar 2024 een nieuwe fiets - en voetgangersbrug liggen. En nogal wat fietsers zitten al een tijdje op deze brug te wachten, want het project ligt al een aantal jaar op tafel. De fiets-en voetgangersbrug vormt een belangrijke schakel voor de fietssnelweg F400, een kleine fietsring rond Gent.

Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit Gent: "Het is eigenlijk een traject dat aansluit op het Westerringspoor dat is zoals het woord het zelf zegt, een oude spoorlijn dat helemaal is omgebouwd tot fietstraject, en wandelweg en dit maakt het een stuk makkelijker om van aan de Bloemekeswijk en de Nieuwe Dokken, maar zelfs ook verder, Oostakker zelfs, te fietsen tot aan het Sint-Pietersstation op een veilige manier".

En het kind kreeg ook al een naam, de nieuwe fiets - en voetgangersbrug zal vernoemd worden naar Annie Vande Wiele, een echte Gentse die als allereerste vrouw ooit de wereld rondzeilde. De brug kost in totaal 4,5 miljoen euro, en daarvan doet provincie Oost-Vlaanderen een flinke duit in het zakje.