vrijdag 14 juni
19°C
45 km

Eerste vluchtelingen toegekomen in het Godshuis

Gisteren zijn de eerste asielzoekers aangekomen in Sint-Laureins. Het Godshuis, dat vroeger dienst deed als hotel en restaurant, zal de komende tijd gebruikt worden als opvangcentrum. Nu zijn er al 29 bewoners en tegen volgende week zou dat aantal oplopen tot 75. Het gaat vooral om families en alleenstaande mannen. Rode Kruis-Vlaanderen baat het opvangcentrum uit en zal de asielzoekers begeleiden bij hun integratie.

Na maanden van protest van de inwoners en het gemeentebestuur is het dan toch zo ver. Het Godshuis in Sint-Laureins is officeel een opvangcentrum voor asielzoekers. Gisteren zijn de eerste 29 mensen aangekomen. En de eerste bewoners hebben elkaar al snel gevonden en leren samen Nederlands. Rode Kruis-Vlaanderen is de uitbater van het opvangcentrum en gaat de bewoners helpen bij hun integratie. Daarom leren ze de bewoners nu al zelfstandig leven door ze bijvoorbeeld zelf te laten koken. Volgende week zou het aantal bewoners al opgetrokken worden tot 75. Daarna zullen er nog meer mensen bijkomen tot de maximumcapaciteit van 240 bewoners is bereikt. Maar daarvoor heeft het Rode Kruis-Vlaanderen nog extra medewerkers nodig. Op dit moment zijn ze nog op zoek naar 12 nieuwe collega's.

Melissa Van Damme - Rode Kruis-Vlaanderen : "Allemaal begeleiders, maar wel met verschillende taken. We zoeken nog medische begeleiders met een medische achtergrond. Maar ook nog medewerkers voor de begeleiding van de niet-minderjarigen. Maar ook nog medewerkers voor de groepswerking, de activiteiten en dergelijke".

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via de website: jobs.rodekruis.be