Eerstelijnszone Meetjesland doet oproep: "Bied je aan als prikpartner"

Hoe moet je een afspraak maken of hoe moet ik aan het vaccinatiecentrum geraken? De Eerstelijnszone Meetjesland merkt dat veel mensen zich zorgen maken over de vaccinaties. Ze roepen dan ook op om je aan te bieden als prikpartner om mensen bij te staan bij het vaccinatieproces.

Binnenkort zal je een uitnodiging via mail, sms of brief ontvangen om je te laten vaccineren. Het is dan de bedoeling dat je via je persoonlijke vaccinatiecode die op die brief staat je afspraak bevestigt via de website van Doclr.

Bij de Eerstelijnszone horen ze dat veel mensen zich toch wat zorgen maken. De meest gehoorde vragen gaan enerzijds over de manier waarop je een afspraak kan maken en anderzijds over mobiliteit, hoe ga ik in dat centrum geraken? "Dit is niet voor iedereen even eenvoudig. Sommige mensen zijn niet zo digitaal onderlegd of hebben geen internet of computer. Zij kunnen zeker hulp gebruiken en misschien kan jij helpen", zegt Joachim De Paepe van de Eerstelijnzone Meetjesland. 

Word jij een prikpartner?
"We willen een oproep doen naar burgers om in hun buurt, hun straat of appartementsgebouw, hun eigen telefoonboek, hun vrienden- en/of kennissenkring … te kijken of mensen hun hulp zouden kunnen gebruiken. Indien je dat vermoedt, stap dan op die persoon af en bied je aan als “prikpartner”. Indien die persoon zich wil laten vaccineren, en die kan daarbij hulp gebruiken, dan hoeft hij/zij op het moment dat de uitnodiging in de bus valt maar naar jou te bellen en is die zeker van jouw ondersteuning", zegt De Paepe.

De vaccinatiecentra, lokale besturen en eerstelijnszones stellen ook alles in het werk om mensen die minder mobiel zijn te ondersteunen. Indien je vragen hebt rond het vaccin, je afspraak of mobiliteit kan je terecht op het telefoonnummer van jouw centrum. De medewerkers zullen je gericht begeleiden naar de vervoersoplossing die je zoekt.