donderdag 29 september
14°C
0 km

Eilabal, een tof kinderfestival in Kruisem

Wie zich vandaag als cowboy of indiaan wou verkleden, moest op het kinderfestival Eilabal in Kruisem zijn. De speelpleinwerking Eilaba en de gemeente sloegen de handen al voor de vijfde keer in elkaar voor een groot kinderfeest in het Cultuurcentrum De Mastbloem. Na twee uitgestelde edities door corona, konden de kinderen zich opnieuw uitleven op allerlei attracties.

Het Cultureel Centrum De Mastbloem in Kruisem is voor de jubileumeditie van het kinderfestival Eilabal volledig aangekleed in het thema Far West. De vrijwilligers dragen een cowboyhoed, er staan tipi's, strobalen en allerlei attracties. 

Lisa Biasino - jeugddienst Kruisem: "We hebben een heel groot programma. We hebben een achtal springkastelen op het terrein zowel binnen als buiten. We hebben ook drie geweldige optredens. Van Raf Violi, DJ Handen in de lucht en als kers op de taart de Ketnetband om15u. Er zijn heel wat volksspelen. De mensen kunnen iets drinken, de kindjes kunnen iets eten. Er is eigenlijk plezier a volonté voor iedereen".

Het kinderfestival Eilabal is al aan zijn vijfde editie toe. De gemeente zag het festival jaar na jaar groeien. Het is als het ware de kers op de speelpleinwerking.