vrijdag 14 juni
19°C
55 km

Elisabeth Meuleman kiest voor Oudenaarde

Een bewuste keuze voor Oudenaarde. Zo beschrijft Groen politica Elisabeth Meuleman haar beslissing om de nationale politiek volgend jaar vaarwel te zeggen. Na 15 jaar in het Vlaams Parlement richt ze zich vanaf dan op de lokale politiek met als doel: de nieuwe burgemeester van Oudenaarde worden. Op lokaal niveau hoopt ze meer haar stempel te kunnen drukken, iets wat op nationaal niveau alsmaar moeilijker wordt. 

Na 15 jaar in de nationale politiek neemt Elisabeth Meuleman na de verkiezingen van volgend jaar afscheid van het Vlaams Parlement. Ze legde zich in al die jaren vooral toe op het thema onderwijs, maar de lokroep van Oudenaarde, waar ze al gemeenteraadslid is, werd te groot. 

Elisabeth Meuleman (Groen), Vlaams Parlementslid: "Het werk is niet af maar langs de andere kant kijk ik ernaar uit om naar Oudenaarde te gaan om daar mee te bouwen aan een positief verhaal, om op lokaal vlak echt dingen te kunnen veranderen om ook de tegenstellingen te kunnen overstijgen, want dat kan je echt wel op lokaal niveau, daar is de polarisering niet zo groot".

Meuleman is lang niet de eerste politica die net om die reden de nationale politiek vaarwel zegt.

Elisabeth Meuleman (Groen), Vlaams Parlementslid: "Je voelt toch wel dat de verruwing is toegenomen. Je hebt de sociale media, maar soms zijn collega's ook meer geinteresseerd op het makkelijk scoren op kap van iemand anders dan echt een beleid uit te werken. Ik denk dat ik op lokaal vlak die polarisering kan overstijgen en meer impact kan hebben".