maandag 16 mei
27°C
69 km

Engie geeft Gent een Belgische primeur

Langs de Energiestraat in Gent is vandaag het allereerste snellaadstation op windenergie van Engie geopend. Drie windmolens uit de buurt zijn rechtstreeks gekoppeld met het laadstation. Op die manier kunnen de 2 snelladers samen tot 175 kw vermogen leveren. Wat goed is voor een rijbereik van 200 km op nog geen 20 minuten tijd.

Wie elektrisch rijdt doet dit vaak uit milieuoverweging, maar dat wordt nog al eens teniet gedaan als de auto wordt geladen met grijze stroom. Maar Engie heeft daar een oplossing voor.  Vanaf vandaag kan je je wagen snelladen  met energie die opgewekt is door  3 windmolens. Het gaat om een proefopstelling. Er werd naast een laadstation ook plaats gemaakt voor enkele nieuwe windmolens.  En die test gaat breed, want je hoeft geen Engie klant te zijn om aan een voordelig tarief te laden maar of dat voordeeltarief blijft is niet duidelijk. Eerst zullen de resultaten van dit pilootproject  geanalyseerd moeten worden.
Nele scheerlinck – persmedewerker Engie : " Het is een pilootproject dus we wachten inderdaad af hoeveel wagens er gaan komen laden. Er is ook nog uitbreiding hier ter plaatse mogelijk, op termijn als dat opportuun  zou blijken. Ook op andere locaties in België waar er al windturbines staan of nieuwe windmolens kunnen kome. Daar kunnen we ook zo laadstations gaan plaatsen".