woensdag 17 augustus
25°C
90 km

Enorme hoeveelheid drugs aangetroffen bij controles op E17

De afgelopen dagen heeft de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen bij controles op de E17 verschillende drugsvangsten gedaan. Het gaat om een straatwaarde van zo'n 400 000 euro, met kilo's aan cannabis, heroïne en honderen pillen.

Gisteren, tijdens een controle op de E17 ter hoogte van de afrit Kruisem, trof de Federale Wegpolitie 12,6kg cannabis aan. De bestuurder, een 53-jarige man uit Nederland, is gearresteerd. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde.

Dinsdag werden bij controle op de E17 ter hoogte van Gentbrugge in twee voertuigen grote hoeveelheden drugs aangetroffen. In een voertuig met Nederlandse nummerplaat, vond de politie 500 XTC-pillen, 200 gram cannabis, 110 gram cocaïne en 1kg mefedrone. Beide inzittenden, twee jonge Nederlandse mannen van 20 en 21 jaar, zijn gearresteerd.

Bijna tien kilo aan heroïne

In een tweede voertuig met Franse nummerplaat, werd 6 kg bruine heroïne, 2,5kg witte heroïne, 100 gram mefedrone en 600 gram cocaïne aangetroffen. Bovendien had de bestuurder een vals paspoort bij zich. De 32-jarige Fransman stond geseind voor gelijkaardige feiten met een effectieve gevangenisstraf van drie jaar. De man werd meteen gearresteerd.

De 20-jarige Nederland mocht na verhoor beschikken, de 21-jarige Nederlander en de 32-jarige Fransman werden voorgeleid en zijn aangehouden. Morgen beslist de raadkamer over hun verdere aanhouding.

Ook zaterdag vond de Federale Wegpolitie bij controle drugs in een voertuig. In totaal gaat het om drugs met een straatwaarde van 400 000 euro.