Is er een fusie op til tussen Zelzate, Wachtebeke en Assenede?

Brent Meuleman, de burgemeester van Zelzate, wil binnenkort verkennende gesprekken aangaan met de omliggende gemeenten. Meuleman wil graag weten met welke buren Zelzate het beste een fusie kan aangaan. Zijn eigen voorkeur gaat uit naar Assenede en Wachtebeke. En die zien een fusie met Zelzate ook wel zitten. 

`De tijd is aangebroken om de verschillende fusiemogelijkheden voor Zelzate te onderzoeken.` Dat staat te lezen op de sociale media van burgemeester Brent Meuleman. Volgens hem is het niet langer de vraag `of` Zelzate zal fusioneren, maar wel `wanneer` en vooral `met wie`. De burgemeester van Zelzate wil in de komende gemeenteraad dan ook groen licht vragen om verkennende gesprekken aan te gaan met de burgemeesters van de omliggende gemeentes.

Wachtebeke en Assenede

Meuleman kiest liever zelf zijn "bruid" dan uitgehuwelijkt te worden. Vandaar dat hij een verkenningsronde wil doen. De burgervader van Zelzate ziet een fusie met Wachtebeke en Assenede wel zitten. Mochten deze drie gemeentes fusioneren, dan zou er volgens Meuleman sprake zijn van een Sterk Noorden. Elke gemeente zou dan gelijkwaardig zijn en zijn eigen kunnen blijven binnen de fusie. Zelzate, Wachtebeke en Assenede zijn volgens Meuleman ook complementair, dat vindt ook zijn collega van Wachtebeke, Rudy Van Cronenburg