Er komt dan toch een tunnel onder de Dampoort

Er komt dan toch een tunnel onder de drukke rotonde aan de Dampoort in Gent. Ook het kruispunt aan de Heuvelpoort krijgt een tunnel. Verder zal de nieuwe tramlijn 7 de Dampoort met het Parkbos verbinden en komt er een verkeersvrij museumplein tussen het SMAK en het MSK.

De Vlaamse Regering heeft grootse plannen aangekondigd om de mobiliteit in Gent aan te pakken. Ze zet daarvoor in totaal 465 miljoen euro opzij.  Wat het meest tot de verbeelding spreekt, is ongetwijfeld de tunnel onder de Dampoort. Al decennialang zorgt het verkeersknooppunt voor discussie, maar nu is de knoop doorgehakt. De tunnel, het voorkeursscenario van de stad, komt er.

Tamlijn 7, van de Dampoort tot aan het Parkbos
Ook onder de Heuvelpoort komt een tunnel. Dat heeft alles te maken met het traject van de nieuwe tramlijn 7. Die zal de Dampoort verbinden met het Parkbos. De tram zal via Sint-Anna naar de Zuid rijden om nadien via de Heuvelpoort het station Gent-Sint-Pieters te bereiken. Daarna zal de tram nog doorrijden langs de Kortrijksesteenweg tot aan het Parkbos.