Erfgoedpremie voor restauratie Designmuseum Gent

Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) heeft vanmorgen samen met de Gentse schepen van Cultuur Sami Souguir (Open Vld) het startschot gegeven voor de verhuis van de collectie van het Designmuseum. Die moet tijdelijk naar een andere bestemming om de renovatie van het museum vlot te laten verlopen.

De minister en de schepen mochten vanmorgen helpen bij het inpakken van de eerste collectiestukken.  Het museum wordt tijdelijk gesloten om de renovatie en de verbouwing vlot te laten verlopen.  In de Drabstraat komt het “DING”(Design in Gent), een nieuwe vleugel die de andere gebouwen van het museum met elkaar zal verbinden. Op 6 maart sluit het museum de deuren en na de zomer van 2022 starten de werken aan de nieuwe vleugel. Als alles goed gaat opent het vernieuwde Designmuseum  in 2024 de deuren.

Erfgoedpremie

Minister Diependaele kwam vanmorgen niet alleen een handje toesteken bij het inpakken, hij bracht ook centen mee. Vlaanderen maakt voor de renovatie 587.000 euro vrij voor de restauratie van de beschermde delen van het museum. Het is de bedoeling dat bestaande materialen opnieuw gebruikt zullen worden. Het museum wil zo een voorbeeldfunctie zijn voor andere renovatieprojecten.