zondag 20 juni
22°C
0 km

Erwin is klaar voor zijn grootste uitdaging

Morgenochtend om 7 uur vertrekt Erwin Van Kerschaver uit Maldegem met de fiets naar San Miguel De Salinas in Spanje. Het is een tocht van om en bij de 2000km. Erwin krijgt het gezelschap van zijn goede vriend Johan De Baene, want Erwin is een fietser met een beperking. 

15 jaar geleden stortte de wereld van de bedrijvige Erwin Van Kerschaver in. Hij werd plots geconfronteerd met een zeldzaam congenitaal ruggenmergtrauma. Hij was toen 50 jaar. Het verdict was zwaar, Erwin zijn ene been raakte voor 95% verlamd, in zijn andere been had hij maar 50% van zijn kracht meer. Alsof dat nog niet genoeg was kwam er drie jaar later nog een kwaadaardige tumor opzetten. Een nieuwe tik voor Erwin. Maar hij bleef niet bij de pakken zitten. 

Fietsen is een passie

Erwin wou en zou weer fietsen. Hij bleef oefenen en kon op een bepaald moment weer op een aanvaardbaar niveau fietsen. Zijn grote droom, een hele grote fietstocht maken, kreeg weer vorm. Intussen werd Erwin ook de drijvende kracht achter Cycling 4 Disability, een vereniging die mensen met een beperking de kans wil geven om weer samen te fietsen en zelfs weer een wedstrijd te rijden. Speciaal om al die mensen een sportieve boost te geven trekt Erwin nu naar Spanje. 

15 dagen op de fiets

Erwin en zijn goede vriend Johan zullen de tocht afleggen op 15 dagen. Elke dag rijden ze minstens 71 en maximaal 185 kilometer, naargelang de moeilijkheid van de tocht. Want de gezondheid staat voorop. Het lichaam van Erwin kan elke dag anders reageren op de inspanningen van de voorbije dagen. Maar Erwin is er klaar voor, en hij hoopt op 20 jumli toe te komen in San Miguel De Salinas. Wij wensen hem alvast het allerbeste toe. Wie de trip wil volgen kan Erwin volgen via zijn facebookpagina.