donderdag 18 april
11°C
194 km

Escape Room in the Dark

Sinds deze week staat er aan Dok Noord een wel heel speciale escape room. Eentje waar het licht uit is, en je op de tast een uitweg moet vinden, alsof je met een visuele beperking door het leven moet.

“Vind het daglicht terug door raadsels op te lossen”, klinkt makkelijker dan het lijkt. Voor blinde en slechtziende personen is het dagelijkse kost. Gelukkig kunnen deelnemers van de escape room terugvallen op enkele voorwerpen die mensen met een visuele beperking goed kennen.

Brailleliga
De escape room is ingericht door de Brailleliga. De organisatie begeleidt meer dan 15 500 blinde en slechtziende personen in hun dagelijkse leven. Het doel is om hun autonomie, zelfstandigheid en inclusie te vergroten. De escape room is dan weer een manier om de werking naar het grote publiek te brengen.

Sprekende weegschaal
“Een sprekende weegschaal is bijvoorbeeld erg handig om te wegen”, aldus Charlotte Santens van de Brailleliga. En het is die weegschaal die de deelnemers aan de escape room tips geeft om de uitweg en het daglicht te vinden. “De opdrachten doen een beroep op andere zintuigen dan het zicht.”

De Escape Room in the Dark staat nog tot en met 14 augustus aan Dok Noord.