dinsdag 26 september
23°C
1 km

Evergem deelt burgerbudget uit

De gemeente Evergem heeft bekendgemaakt welke projecten geld krijgen uit het burgerbudget. Het gemeentebestuur voorziet daar 35.000 euro voor. Burgers kunnen dan projecten indienen en de inwoners mogen stemmen op hun favoriete project.  

Er waren dit jaar 55 projecten ingediend, en die konden rekenen op meer dan 2600 stemmen. Daaruit kwamen vier projecten met de meeste stemmen en beste beoordeling van de jury. Twee projecten krijgen elk 10.000 euro. Het zijn "de socale kruidenier" en de "speelruimte aan de molen van Wippelgem".  Het "Art'istennest" mag zich verheugen op 8000 euro en de smul-en ontmoetingstuin in Ave Maria 7000 euro. 

Lokale muziek in de kerk 

Wij bezochten het project Art'istennest in de voormalige kerk van Kerkbrugge-Langerbrugge. Daar hebben enkele enthousiaste buurtbewoners in 2019 het buurtpunt Den Hannekesnest opgericht. Het is een ontmoetingsplaats met een korte keten winkel, een speelplek, een petanquebaan, een zonnig terras. Met het geld uit het burgerbudget willen ze maandelijks gratis muziekoptredens organiseren met lokale muzikanten. Die zouden daar een kleine vergoeding voor krijgen. Meer info over het burgerbudget op : wijmaken.evergem.be