Extra prikdag voor jongeren is succes

In het vaccinatiecentrum in Gent was er vandaag een extra prikdag voor scholen en jeugdverenigingen. Een tiental Gentse scholen tekenden present, goed voor zo'n 200 leerlingen die vandaag hun eerste prik kregen. De stad wil zo de vaccinatiegraad een paar procentjes omhoog duwen en vermijden dat scholen moeten sluiten door een zoveelste corona-uitbraak.

De vaccinatiecampagne loopt zo stilaan op zijn einde, maar om bij de jongeren de vaccinatiegraad nog wat op te krikken, nodigde het vaccinatiecentrum in Gent vandaag een tiental Gentse scholen uit. Onder andere Nieuwen Bosch, het atheneum Voskenslaan en Tectura Groenkouter tekenden present. In totaal kregen vandaag een 200-tal Gentse jongeren hun eerste prik.

"Hoe beter de vaccinatiegraad, hoe minder jongeren in quarantaine bij uitbraak"
Schepen van Onderwijs, Elke Decruynaere (Groen) is blij met de opkomst: ''We zien dat jongeren elkaar ook overtuigen om geprikt te worden en ervoor zorgen dat er meer jongeren zich laten vaccineren. Hoe meer jongeren zich laten vaccineren, hoe beter de vaccinatiegraad en hoe minder jongeren in quarantaine moeten en straks school zullen moeten missen.'' 

Laatste prikdag op 4 oktober
Omdat die jongeren ook nog een tweede keer gevaccineerd moeten worden, wordt in Flanders Expo op 4 oktober nog een laatste prikdag georganiseerd.