zaterdag 3 december
3°C
0 km

Feestenschepen Storms neemt afscheid als schepen.

Rust nemen en genieten van mijn gezin. Het zijn de woorden van Annelies Storms, Gents schepen van Facility Management en Feesten en Evenementen. Op 31 december neemt ze afscheid als schepen. Na 9 jaar, want eerder was ze 6 jaar schepen van Cultuur en Toerisme. Een carriere waar ze met veel trots op terugkijkt, al waren de laatste 2 jaar best moeilijk. Want door corona moest ze heel wat feesten en evenementen schrappen.

Vandaag neemt ze met de burgemeester en de andere schepenen nog een nieuwjaarsboodschap op, daarna nog 1 persconferentie en op 31 december zit het er definitief op. In 2013 legde ze de eerste keer de eed af als schepen, van Cultuur en Toerisme, toen nog onder burgemeester Termont. De opening van bibliotheek De Krook, in 2017, is één van haar persoonlijke hoogtepunten.

Annelies Storms (Vooruit), afscheidnemend schepen van Gent: ''Het is fantastisch om te zien  hoe de Gentenaars die bibliotheek omarmd hebben en met veel mensen terug lid zijn geworden van de bib. Ik kijk ook met veel plezier terug op de invoering van de Uitpas waarmee het mogelijk is dat mensen met weinig middelen of mensen in armoede toch van cultuur kunnen genieten. Maar ik heb ook evenzeer genoten van als schepen van Feesten van die enige editie die ik heb kunnen doen van de Gentse Feesten. Ik ben nog altijd blij dat ik het er toen goed van gepakt heb.''

Als schepen van Feesten was het de afgelopen twee jaar allesbehalve evident.  Door corona konden de voorbije twee edities van de Gentse Feesten niet, of toch amper, doorgaan. Ook Storms zelf zag er vanaf en was enkele maanden buiten strijd met een burn-out.

Annelies Storms (Vooruit), afscheidnemend schepen van Gent: ''Ik vond het persoonlijk heel moeilijk om feesten af te schaffen. De omstandigheden waren er natuurlijk wel naar, we moesten dat doen. Maar toch, er is een sector die daar volledig achter zit, mensen, organisatoren die het erg moeilijk hebben gehad om te overleven in deze moeilijke tijden. Ook de Gentenaars zelf. Het is niet makkelijk om veel binnen te zitten en weinig contact te hebben met elkaar.''

Ook dat zal voor Storms vanaf nu wennen zijn. Ze blijft wel gemeenteraadslid, maar wat ze daarnaast zal doen, weet ze nog niet.