zaterdag 25 maart
11°C
5 km

Feestzaal-Hotel D'Hulhaeghe is klaar voor de sloop

De stad Deinze neemt binnenkort afscheid van een iconisch gebouw. D'hulhaeghe, de bekendste feestzaal van Deinze, gaat tegen de vlakte. Het complex maakt plaats voor vijftien appartementen en acht woningen. Het is een nieuw project van de huidige eigenaars van D'hulhaeghe. Met hen namen wij vandaag al afscheid van de zaal waar veel koppels getrouwd zijn. 

De geschiedenis van feestzaal D'Hulhaege gaat terug tot in de jaren zestig toen voormalig eigenaar Armand Bultinck er een danscafé begon. Later, in de jaren tachtig, werd het dan een restaurant, feestzaal en hotel met twaalf kamers. Voor de huidige eigenaars begon het verhaal in 2008 toen ze de zaak kochten. Maar 15 jaar later verdwijnt de bekendste feestzaal van Deinze  

Justine Verhovert, eigenaar D'Hulhaege: "Toen in 2020 Corona aanbrak en we met de verplichte sluiting zaten, heeft het gebouw een heel lange tijd stilgestaan. Er waren ook veel renovatiewerken nodig om alles opnieuw op te starten. Ben in de tussentijd ook mama geworden en we hebben toen eigenlijk besloten om een andere weg in te gaan en om te kijken om er een woonproject van te maken. Dus er komen 23 wooneenheden; vijftien appartementen en acht woningen op de site". 

De laatste keer dat het gebouw actief gebruikt werd was tijdens de cornacrisis. Toen werd het gebruikt als vaccinatiecentrum. Dertien jaar lang werden hier ontelbare huwelijken, babyborrels en recepties gehouden. Ondanks het mooie project dat er komt, blijft het voor de familie toch een emotioneel afscheid.