zaterdag 2 december
1°C
2 km

FEops is Scale-Up van het Jaar

Het Gentse bedrijf FEops heeft gisterenavond de prijs voor "Scale-up van het jaar" gekregen. Het bedrijf maakt 3D-beelden van het hart op basis van CT-scans. Cardiologen kunnen op die manier simuleren hoe een hartoperatie zal verlopen. "Scale-up van het jaar" is een award van de Vlaamse regering voor ambitieuze en snelgroeiende ondernemingen. Minister van Innovatie, Werk en Economie Jo Brouns reikte gisteravond de prijs uit op de Heizel in Brussel.

FEops uit Gent heeft gisteren de "Prijs van de Vlaamse regering voor Scale-up van het jaar" in de wacht gesleept voor hun innovatieve en baanbrekende werk. Het bedrijf maakt software voor hartoperaties, zodat ze veiliger en sneller kunnen gebeuren. Het bedrijf is al meer dan tien jaar bezig om hun idee te ontwikkelen en te programmeren. Volgens de jury heeft het bedrijf van bedenkers Matthieu De Beule en Peter Mortier nog een enorm groeipotentieel. Intussen is de software goedgekeurd voor Europa, Noord-Amerika en Australie.

Adriano Bono - FEops: "Hier kijken we eigenlijk naar het CT-beeld dat we gekregen hebben van het ziekenhuis. Nu gaan we een 3D-model maken van de structuur van het hart dat we willen onderzoeken. Het 3D-model is natuurlijk zeer gedetailleerd daar kunnen we dan allerhande afmetingen op doen die zeer belangrijk zijn voor de finale analyse die we dan maken. // zo hebben we verschillende resultaten die we aan de artsen kunnen meegeven zodat zij wich beter kunnen voorbereiden op de interventie van de patient".

Het is al de vijfde keer in tien jaar tijd dat een Gents bedrijf de prestigieuze prijs wint. En dat is geen toeval, Gent trekt van over de hele wereld knappe koppen aan.