Flanders Expo wordt Gents vaccinatiedorp

Gentenaars zullen zich in Flanders Expo kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat is zopas bekendgemaakt. Hal 7 zal vanaf maart dienstdoen als centraal vaccinatiecentrum, 65-plussers en risicopatiënten zijn het eerst aan de beurt.

Het stadsbestuur liet eerder al verstaan dat het op zoek was naar een grote locatie waar het brede publiek zich kan komen vaccineren. Er stonden verschillende locaties op de shortlist, maar het is uiteindelijk toch Flanders Expo geworden. Een plek met veel parkeerplaats en ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

12 vaccinatiestraten
Vanaf maart doet Hal 7 in Flanders Expo dienst als centraal vaccinatiecentrum voor de brede bevolking. 65-plussers en risicopatiënten zijn het eerst aan de beurt. In Hal 7 komen 12 vaccinatiestraten waar minstens 3.000 Gentenaars per dag gevaccineerd kunnen worden. Er zullen ook 's avonds en in het weekend vaccinatiemomenten zijn. 

Minder mobiel? Oplossing op maat
Voor Gentenaars die minder mobiel zijn en zich onmogelijk kunnen verplaatsen naar Flanders Expo, werken de Stad Gent en de Eerstelijnszone op dit moment aan een oplossing op maat. Ze denken hierbij aan een vaccinatie via de huisarts of via mobiele ploegen. Dat wordt nog verder uitgewerkt.