Flitsmarathon focust (ook) op schoolomgeving

Meer dan 100 politiezones en de Federale Wegpolitie houden sinds vanmorgen in heel het land een flitsmarathon. Met die actie willen ze bestuurders aansporen om trager te rijden. In verschillende gemeenten, zoals in Sint-Laureins, worden de flitsacties aan scholen gehouden, omdat dat net kritieke punten zijn. 

24 uur lang houden politiezones over heel het land acties tegen overdreven snelheid. Dat gebeurt zowel op autosnelwegen als op secundaire wegen. Met deze flitsmarathon, die aangekondigd was, wil de politie bestuurders vooral aansporen om trager te rijden. Overdreven snelheid is namelijk één van de hoofdoorzaken van ongevallen. 

Maximum 50km/u
Net als veel andere politiezones koos politiezone Meetjesland ervoor om aan een school te controleren. Dat gebeurde vanmiddag aan VBS De Springplank in Bentille, deelgemeente van Sint-Laureins. De maximumsnelheid in een schoolomgeving is 50km/u. Het is belangrijk dat bestuurders zich aan die beperking houden, want kinderen zijn extra kwetsbaar en onvoorspelbaar. Naast de snelheid werden ook de papieren gecontroleerd en moesten de bestuurders een alcoholtest afleggen.