zaterdag 10 december
2°C
10 km

Florent Van Aubel wint zijn 4e Golden Hockey Stick

In Schelle zijn gisterenavond de Golden Sticks uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor de beste hockeyspelers van het land. Gentenaar Florent Van Aubel won de prijs al voor de vierde keer, en dat is een primeur. Ambre Ballenghien van La Gantoise werd verkozen bij de vrouwen.

De Golden Stick wordt jaarlijks toegekend door de speelsters/spelers en trainers uit de hoogste klasse. Het is dus een erkenning van al je collega’s als je bij die uitreking op het hoogste schavotje staat. Voor Red Lion Florent Van Aubel kent de verkiezing intussen geen geheimen meer. De Gentenaar die speelt bij Dragons won gisterenavond voor de vierde keer de trofee. Dat is een unicum in de Belgische hockeywereld.

Van Rising Star naar Golden Stick 

Bij de vrouwen waren twee speelsters van de Belgische kampioen La Gantoise genomineerd. Alix Gerniers, die de golden stick ook al 3 keer won, en haar collega bij de Red Panthers, Ambre Ballenghien. Ambre won de prijs. Bij de vorige uitreiking werd ze nog uitgeroepen tot Rising Star. Ballenghien is pas 20 en is nu al een publiekslieveling bij de nationale ploeg en bij La Gantoise.