vrijdag 29 maart
14°C
86 km

Floriant nu ook veldkampioen

Floriant Merelbeke werd gisteren uitgeroepen tot belgisch kampioen in het veldkorfbal na een spannende Topleague finale tegen Borgerhout.

Na een 17-17 gelijkstand in de reguliere speeltijd moest de wedstrijd beslecht worden met een golden goal. Floriant wist als eerste te scoren, en zo ging de titel voor de eerste keer in de geschiedenis van het korfbal naar een Oost-Vlaamse club.
In de openingsfase volgden de doelpunten elkaar in een sneltempo op. Halfweg de eerste helft slaagde Floriant erin een kleine kloof neer te zetten: tussenstand 6-3. Maar na het uitvallen van Lisa Pauwels wist Borgerhout echter snel terug te komen en kon het net voor de rust de bordjes terug op gelijke hoogte brengen: 9-9.
Ook na de rust bleven beide teams aan een sneltempo scoren. Na de reguliere speeltijd stond het uiteindelijk 17-17 en zo moest een golden goal de beslissing brengen. Ruben Vergaert bezorgde Floriant met een schot van ver de overwinning, en zo ook de titel in de Topleague veldkorfbal. Nadat ze eerder dit jaar ook al de titel wonnen in het zaalkorfbal, is dit bovendien ook het eerste seizoen in de geschiedenis zonder Antwerpse landskampioen.