vrijdag 14 juni
19°C
1 km

Frederik Sioen verovert zitje in Vlaams parlement

Dankzij het goede resultaat van Vooruit verovert ook Gentenaar Frederik Sioen bij zijn eerste verkiezingen een zitje in het Vlaams parlement. Sioen stapte pas eind vorig jaar in de politiek. Een van zijn speerpunten is cultuur, een thema dat blijkbaar heel wat mensen in Oost-Vlaanderen aanspreekt. Dat leverde hem meer dan 8400 voorkeurstemmen op. Frederik Sioen (Vooruit) - Vlaams parlementslid: "Het is eigenlijk een complete verrassing, ik denk dat we eerst 3 a 4 zetels hadden gehoopt in Oost-Vlaanderen. Dat bleek dan een heel goed resultaat te zijn, ook door Connor zijn uitslag. Dan kwamen er 5 zetels in zicht, waardoor ik op de 5de plaats ook weer kans maakte. Dan eerst kregen we de resultaten uit de rest van Oost-Vlaanderen, Gent daar moet je altijd een beetje op wachten, omdat er hier met papier nog gestemd wordt. Het was pas om kwart na 2 ’s nachts dat die stemmen er bij kwamen, en dat ik plots over een andere kandidaat wipte naar die 5de plek. En ja, ik in het parlement ga zetelen. Op 13 oktober zijn er de gemeenteraadsverkiezingen. Daar staat Sioen op plaats 10 bij Voor Gent. Als ook die verkiezingen goed uitpakken voor hem, dan kan het wel eens zijn dat de muzikale pauze die hij nu inlast, van langere of misschien definitieve duur is.

Dankzij het goede resultaat van Vooruit  verovert ook Gentenaar Frederik Sioen bij zijn eerste verkiezingen een zitje in het Vlaams parlement.

Sioen stapte pas eind vorig jaar in de politiek. Een van zijn speerpunten is cultuur, een thema dat blijkbaar heel wat mensen in Oost-Vlaanderen aanspreekt. Dat leverde hem meer dan 8400 voorkeurstemmen op.

Frederik Sioen (Vooruit) - kersvers Vlaams parlementslid: "Het is eigenlijk een complete verrassing, ik denk dat we eerst 3 a 4 zetels hadden gehoopt in Oost-Vlaanderen. Dat bleek dan een heel goed resultaat te zijn, ook door Connor zijn uitslag. Dan kwamen er 5 zetels in zicht, waardoor ik op de 5de plaats ook weer kans maakte. Dan eerst kregen we de resultaten uit de rest van Oost-Vlaanderen, Gent daar moet je altijd een beetje op wachten, omdat er hier met papier nog gestemd wordt. Het was pas om kwart na 2 ’s nachts dat die stemmen er bij kwamen, en dat ik plots over een andere kandidaat wipte naar die 5de plek. En ja, ik in het parlement ga zetelen".

Op 13 oktober zijn er de gemeenteraadsverkiezingen. Daar staat Sioen op plaats 10 bij Voor Gent. Als ook die verkiezingen goed uitpakken voor hem, dan kan het wel eens zijn dat de muzikale pauze die hij nu inlast, van langere of misschien definitieve duur is. 

insluiten