dinsdag 21 september
18°C
38 km

Gaan het Lichtfestival en de Winterfeesten dit jaar door?

In Gent wachten het stadsbestuur en de organisatie achter het Lichtfestival en de Winterfeesten bang het volgende Overlegcomité af. Afhankelijk van mogelijke versoepelingen, kunnen de evenementen deze winter 'gewoon' plaatsvinden. Ondertussen blijven de voorbereidingen lopen. ''Wij gaan door'', klinkt het bij de schepen, ''omdat we ervan overtuigd zijn dat de feesten veilig kunnen verlopen.''

De stad Gent en schepen van Evenementen Annelies Storms vragen duidelijkheid van het Overlegcomité. Eind dit jaar en begin volgend jaar gaan de Gentse Winterfeesten en het Lichtfestival opnieuw door, nadat dat vorig jaar niet kon door corona. Als er versoepelingen komen tenminste, anders betekent dat misschien opnieuw geen winterpret in Gent.

"Onmogelijk"
Momenteel is er een verplichting om vanaf 5.000 bezoekers in openlucht te werken met het Covid Safe Ticket. Een massa-evenement mag ook maar 75.000 bezoekers ontvangen. "Dergelijke regels zijn onmogelijk voor het Lichtfestival en de Winterfeesten," klinkt het bij schepen Storms.

Parcours van 7 km
Nochtans ziet de schepen niet echt een probleem. "Zeker het Lichtfestival is enorm verspreid over onze stad. Het parcours bedraagt zeven kilometer. De mensen gaan niet op elkaar gepropt zitten, er kan ook voldoende afstand gehouden worden. We zijn er eigenlijk van overtuigd dat die omstandigheden wel toelaten om op een veilige manier het festival te organiseren," aldus schepen Annelies Storms.