zaterdag 15 mei
13°C
0 km

Gaan we binnenkort naar de Pallas of naar de Volxus?

Er zijn 2 suggesties geselecteerd voor de nieuwe naam van de Vooruit. Uit de lange lijst werden Pallas en Volxus weerhouden. Vooruit vraagt nu de mening van de bezoeker via meerdeneennaam.be

Tijdens de voorbije weken werden meer dan 3000 suggesties ingezonden om het kunstencentrum Vooruit van een nieuwe naam te voorzien. Na een lange studieronde werden 14 namen weerhouden, en die zijn nog eens teruggebracht tot 2 namen.

Mieke Dumont, dienst communicatie Vooruit:  “Er zijn ontzettend veel namen de revue gepasseerd. Een deel viel af omwille van juridische redenen, een deel viel af omwille van vervelende associaties, een deel viel af wegens onuitspreekbaar in een andere taal. Kortom het was een spannende en complexe oefening.”
 

Pallas of Volxus 

Het wordt dus Pallas of Volxus. Pallas is de Griekse godin van kunst en ambacht, en in Volxus horen de medewerkers van Vooruit “volkshuis”. En dat wil Vooruit ook zijn. Een huis voor theater, dans, muziek, kortom veel volk.

Stem mee 

Vooruit wil niet alleen beslissen. Vanaf vandaag kan iedereen die dat wil stemmen op www.meerdaneennaam.be. Zo wil het centrum nagaan of de namen aanslaan bij het grote publiek. In de tweede helft van april maken ze in Vooruit de definitieve keuze bekend. Op internet circuleren intussen heelwat boze reacties van Gentenaars die de naam Vooruit willen behouden.