vrijdag 30 juli
19°C
0 km

Galgenhof: de nieuwe place to be in Eeklo

Het Galgenhof in Eeklo moet de nieuwe trekpleister van de stad worden. Onder de noemer ‘het Groen en Gastvrij Galgenhof’ zal er zowel binnen als in de tuin van 3,5 hectare van alles te beleven zijn.

Er was al het een en ander te doen aan het Galgenhof, zoals in de volkstuin of paalkamperen. Maar maatwerkbedrijf Pro Natura en de Stad Eeklo gaan het domein nu openstellen voor iedereen. Het moet een gezellige plek worden. De stad gaat er picknickbanken zetten, en ook een bakoven en vuurput. Pro Natura neemt de vergaderzaal voor zijn rekening en gaat van het terrein van maar liefst 3,5 hectare een fijne, groene ontmoetingsplek maken, met onder andere een voedselbos en pluktuin.

Samenbrengen
Mensen die het wat moeilijker hebben, krijgen bij Pro Natura een job om zich verder voor te bereiden op de reguliere arbeidsmarkt. Medewerkers van Pro Natura onderhouden over heel de provincie tal van groene plekken. Door de site open te stellen voor de buurt, zal iedereen kennis kunnen maken met de werking van Pro Natura.