woensdag 17 augustus
25°C
78 km

Gants de Gand

De winter staat voor de deur, en ‘s morgens is het al best koud om te fietsen of te wandelen. Je wanten of handschoenen bieden soelaas. Alleen, hoe vaak ben jij er al eentje verloren?

Het antwoord op die vraag ligt voor de hand: “Elk jaar verliezen honderden Gentenaars een of meerdere wanten tijdens het fietsen of wandelen,” vertelt Steffi Boelens, vrijwilliger bij het Gents MilieuFront. En daarom lanceert het GMF ‘Gants de Gand’, ofwel Wanten van Gent.

Verloren wanten verzamelen
“Vanaf donderdag 18 november kan je bij ons op kantoor een verloren handschoen afgeven of ophalen,” aldus Boelens. “Ben je zelf een handschoen kwijt? Kom een verloren linker- of rechterwant halen bij ons op kantoor. Vind je een handschoen op straat, breng ze bij ons binnen, zo maak je er iemand anders gelukkig mee.”

Beter voor het milieu
Met de actie hoopt het GMF de afvalberg wat te verkleinen en nog meer in te zetten op circulaire en duurzame consumptie. Een verloren want of handschoen binnenbrengen, of zoek je een bijna-nieuw exemplaar? Het Gents MilieuFront huist in de Dampoortstraat 81 in Gent.