Gastronomisch dineren voor 18 euro: Leerlingen Hotelschool Gent openen nieuw restaurant

De leerlingen van Hotelschool Gent hebben een nieuw restaurant geopend: De Draecke. Je kan er terecht voor een gastronomische driegangenlunch gemaakt door de leerlingen zelf. 

De Draecke is al het vijfde restaurant van Hotelschool Gent. Hier zijn het de vierdejaars die in de potten roeren en een driegangenlunch op tafel toveren. Het nieuwe restaurant bevindt zich op de derde verdieping in het gebouw in de Lange Violettestraat. 

Hypermoderne keukens
De Draecke is één van de nieuwigheden na een grondige renovatie van het gebouw. Naast het nieuwe restaurant beschikken de leerlingen van de Hotelschool en de cursisten van CVO Gent over een nieuwe kleedkamer, een nieuw economaat en vooral drie nieuwe, hypermoderne keukens. 

"Naast een duurzame renovatie was er ook aandacht voor milieuvriendelijke technische installaties in de keuken", vertelt schepen van Facilitair Management Hafsa El-Bazioui (Groen). "Zo koken leerlingen en cursisten vanaf nu op inductieplaten in plaats van op gasbekkens en is er een energiezuinig afzuigingssysteem."

4,7 miljoen
De totale renovatie kostte 4,7 miljoen euro. 2,6 miljoen daarvan werd gesubsidieerd door Agion, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs