woensdag 5 oktober
20°C
62 km

Geen knip op, wel vóór Gentbruggebrug

Er komt dan toch geen knip op Gentbruggebrug, maar wel net ervoor. Dat blijkt uit het nieuwe circulatieplan voor Gentbrugge en de Dampoortwijk. Automobilisten zullen nog altijd van Sint-Amandsberg naar Gentbrugge kunnen rijden, maar ze moeten wel een kleine omweg maken. 

In de Gentbruggestraat komt er net voor de bocht naar de Waterkluiskaai een verkeersfilter. Automoblisten kunnen daar dus niet door. Ze moeten afslaan naar de Nijverheidskaai en kunnen daar opnieuw een bocht maken om Gentbruggebrug op te rijden richting Gentbrugge. Ook van Gentbrugge naar Sint-Amandsberg kan gemotoriseerd verkeer nog over de brug, al kan dat niet doorrijden naar de Nijverheidskaai of de Gentbruggestraat. 

Doorgaand verkeer
Op deze manier hoopt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw het doorgaand verkeer te verminderen. Verder wordt de Nijverheidskaai voor een groot stuk een eenrichtingsstraat, krijgt de Frederik Burvenichstraat een tonnagebeperking en wordt de Kerkstraat in Gentbrugge voor een deel een eenrichtingsstraat. 

Najaar 2022
Alle ingrepen vindt u hier. In het najaar van volgend jaar, als de werken aan de Dampoort klaar zijn, wordt het nieuwe mobiliteitsplan ingevoerd.