vrijdag 29 maart
14°C
53 km

Geen stunt voor Olsa Brakel

Olsa Brakel is er niet geslaagd om te stunten tegen Club Brugge. Olsa verloor in de zestiende finales van de Beker van België met 6-1.

Omdat de competitie is stilgelegd, had Olsa Brakel (dat in de 2de Amateurklasse uitkomt) al maanden geen wedstrijden meer gespeeld. Toch trokken de amateurs uit Brakel met ambitie naar het Jan Breydelstadion, met in het achterhoofd de stunt van 2014. Toen knikkerde Olsa Brakel Westerlo uit de Beker met 6-1.

Haezebroeck scoort met knappe lob

De uitslag gisterenavond was dezelfde als die van 7 jaar geleden, maar nu in het nadeel van Olsa Brakel. Hans Vanaken bracht Club Brugge al na 4 minuten op voorsprong, Brakel antwoordde met een knappe lob van kapitein Kevin Haezebroeck: 1-1. Na de 2-1 van Badji hield Olsa nog even stand, maar na de rust was het over. Club scoorde nog 4 keer, eindstand 6-1.

KAA Gent klopt Tongeren

KAA Gent stoot wel door naar de achtste finales. De Buffalo's hadden weinig moeite met Heur-Tongeren, ook een ploeg uit de Tweede Amateurklasse. Gent won met 5-0. Tissoudali, die zijn debuut maakte, Bezus, Samoise, Niangbo en Mbayo zorgden voor de doelpunten. In de achtste finales neemt Gent het op tegen Sporting Charleroi.