Geen titelfinale voor VDK Gent

De dames van volleybalclub VDK Gent hebben zich donderdagavond niet kunnen plaatsen voor de titelfinale van zondag tegen Asterix Beveren. Gent verloor thuis met 0-3 van Jaraco Limburg Volley en zet meteen een punt achter een mooi, maar speciaal, coronaseizoen. 

De verwachtingen waren hoog. VDK had de laatste weken aan vertrouwen getankt en kreeg een extra boost door met 0-3 te winnen op Limburg. Daardoor eindigde Gent op de tweede plaats na de reguliere competitie en mocht het de halve finale tegen datzelfde Limburg in de eigen Edugo Arena spelen. De weinige mensen in de zaal (medewerkers en bezoekende bestuursleden) waren getuige van een zeer spannende match waarin VDK verloor van een zeer sterke tegenstander.

"Ontgoocheld, maar ook zeer trots"

In de eerste set kon VDK nog 4 setballen terughalen en werd het 27-29. Daarna werden de hoekaanvallers van Limburg supersterk en moest VDK zich neerleggen bij het meesterschap van Limburg. Gent, op haar waarde geklopt dus, kan toch terugblikken op een puik seizoen. Een tweede plaats na de reguliere competitie, de halve finale van de Beker verloren tegen de latere bekerwinnaar en nu uitgeschakeld door de runner-up voor de titelfinale. "Ik ben ontgoocheld in het resultaat, maar tegelijkertijd ook zeer trots op mijn speelsters" zei voorzitter-coach Stijn Morand na de match.