woensdag 6 december
6°C
56 km

Gemeentelijke Basisschool Evergem krijgt nieuwbouw en renovatie

De Gemeentelijke Basisschool van Evergem krijgt een grondige renovatie. De school gaat ook uitbreiden. Dat is nodig, om het groeiende aantal leerlingen te kunnen opvangen.

Straks zitten meer dan 700 leerlingen aan de schoolbanken van de Gemeentelijke Basisschool Evergem. "Om ook in de toekomst modern onderwijs te kunnen aanbieden, moet de school uitbreiden. Ook de nabijgelegen Sporthal Evergem-Centrum botst op haar limieten, er is te weinig plek voor iedereen," klinkt het.

Nieuwe turnzaal en polyvalente ruimte
En dus krijgt de school een eigen turnzaal. Er komt ook een nieuwe polyvalente ruimte, zodat de buitenschoolse opvang en speelpleinwerking meer plaats krijgt. Maar ook het aantal klassen wordt uitgebreid, net als meer plaats voor het personeel en de administratie.

Eerste spadesteek
Vanmiddag werd de symbolische eerste spade in de grond gestoken. Het startschot voor de nieuwbouw van de Gemeentelijke Basisschool Evergem, maar ook van de renovatie. De bestaande gebouwen worden duurzaam gerenoveerd en de speelplaats krijgt een make-over. De school werd gebouwd in 1952 en laatste gerenoveerd eind de jaren ’90.

Mid 2024
Eerst start de bouw van een nieuwe turnzaal en een grotere polyvalente ruimte. Die werken duren tot de paasvakantie van 2023. Het hele project moet klaar zijn tegen de zomer van 2024, goed voor een kostprijs van in totaal 9,4 miljoen euro.