Gent bant de "boomcars"

"De Gentenaars verdienen hun nachtrust" zegt burgemeester De Clercq (Open Vld). Daarom is er nu een nieuwe politieverordening van kracht om de problematiek van luide auto’s aan te pakken.  

De laatste tijd komen er meer en meer klachten binnen van auto’s die met veel te luide muziek of met getunede uitlaatsystemen door de Gentse wijken rijden na 22u. De nachtrust van flink wat mensen is daardoor verstoord. De politie mag die wagens vanaf vandaag bestuurlijk in beslag nemen. 

Rust tussen 22 en 06 uur 

Het is nu al verboden om nachtlawaai te veroorzaken na tien uur ’s avonds. Op dat moment moet iedereen kunnen genieten van een rustig terrasje of een welverdiende nachtrust. En dan heb je geen “knallende”auto’s nodig. Daarom laat de stad Gent vanaf vandaag toe dat alle motorvoertuigen die hinder veroorzaken voor een periode van 72 uur in beslag kunnen genomen worden. De eigenaar staat bovendien in voor de takelkosten en de kosten die het stockeren van het voertuig met zich meebrengen. De nieuwe politieverordening is onmiddellijk van kracht en geldt tot en met 31 december 2021. Daarna wordt ze geëvalueerd.